Most Popular Cat Food


Rumput Organik (PetGrass) Ada dipremis Kami!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Pernahkah anda tahu rumput dan sicomel saling berkait rapat antara satu sama lain dalam kehidupan mereka seharian? Mungkin ada diantara anda masih tidak tahu bagaimana caranya sicomel anda membuang bulu-bulu yang terkumpul (hairball) didalam perutnya dengan hanya menggunakan rumput? Nak tahu, baca info ini sepenuhnya... ya!

RUMPUT ORGANIK (PETGRASS)
Pet Grass ni sejenis tumbuhan organik menyerupai rumput yang boleh dan selamat dimakan oleh haiwan peliharaan kita seperti kucing, anjing, arnab,hamster, guinea pig, parrot, iguana, reptilia & lain-lain. Ia lebih kepada membantu sistem pencernaan kesayangan kita supaya bertambah baik. Mengandungi Vitamin A, B, C, E dan K. Kalsium, Klorofil, Zat besi, Lecithin, Magnesium, Pantothenic Asid, Fosforus, Potassium, Amino Asid, Trace Elements and Protein sehingga 30%.

MENANAM RUMPUT ORGANIC (PETGRASS)
Boleh ditanam di pangsapuri dan tempat-tempat yang sempit tanpa memerlukan ruang yang banyak. Tidak perlu bersusah payah untuk membeli tanah, bekas dan juga masa. Ianya lengkap dengan biji benih, media tanaman organik, bekas penanaman, dan cara-cara penanaman. Hanya perlu sediakan air dan sedikit pencahayaan. Pet Grass cuma memerlukan SEMINGGU untuk tumbuh untuk haiwan peliharaan anda boleh menikmatinya.

RUMPUT ORGANIK (PETGRASS) DAN HAIRBALL SALING BERKAITAN?
APA ITU HAIRBALL ?
Hairball terjadi apabila kucing menjilat bulu mereka, bulu-bulu yang tertanggal akan tersangkut pada lidahnya yang seperti sikat halus. Bulu yang tertelan tidak boleh dicerna atau dihadamkan seterusnya menjadi gumpalan dikenali sebagai "hairball". Jika tidak dikeluarkan ianya boleh mengakibatkan usus dan kolon tersumbat, kucing kurus, hilang selera makan, tidak aktif dan lain-lain.
CARA MENGELUARKAN HAIRBALL.
Secara semulajadi kucing akan memilih rumput sebagai ejen untuk memuntahkan hairball bersama-sama rumput yang dimakan. Berhati-hati dengan rumput diluar rumah kerana mungkin telah diracun atau mempunyai racun/fungus/kulat yang boleh menjangkiti kucing anda.

Kucing-kucing yang dibela didalam rumah akan makan sesuatu yang bukan makanan rujinya seperti kertas, sayur, plastik, bunga plastik, serai, salad kerana terdesak untuk mengeluarkan hairball. Barangan ini boleh menyebabkan kucing anda tercekik atau merosakankan usus dan kolon menjadi lebih teruk.

PetGrass 50g- RM10.00


Notakaki: Jika anda berjauhan dengan lokasi kami, anda juga berpeluang untuk membeli secara atas talian dan kami akan menghantar melalui POS LAJU. Segala kos penghantaran akan ditanggung sepenuhnya oleh anda! Hubungi kami di 017-6691143 (ZAPC). Cepat! sementara stok masih ada!
0 Komen untuk "Rumput Organik (PetGrass) Ada dipremis Kami!"
 
Copyright © 2015 Zul & Azizi Pets Centre - All Rights Reserved
Template By - Modified By ZAPC